Indlæg

Tandlægen er værd at prioritere

Det kan være svært at motivere sig selv til at gå til tandlæge, når økonomien i forvejen presser. Mange, der er på kontanthjælp, har udfordringer med at få økonomien til at hænge sammen i forhold til alle de udgifter, der er. Når der kommer en stor tandlægeregning, kan det faktisk vælte budgettet for den næste måned. Derfor bliver det svært for nogle at motivere sig selv til at komme til tandlæge, når det koster så mange penge.

Hvorfor er det vigtigt at prioritere penge til tandlægen?

Det er vigtigt at prioritere tandlægen, da det er forbundet med stor risici at vælge tandlægen fra. Hvis man har sygdomme i munden i form af f.eks. flere ubehandlede huller i tænderne, kan det med tiden medføre andre følgesygdomme. Mange sygdomme opstår oprindeligt i munden. Ofte sker der også det, at hullerne inde i munden udvikler sig, så der pludseligt kan opstå et akut behov for behandling. Tandlægeregningen bliver bestemt ikke mindre, hvis man venter til det akutte behov er opstået.

Hvis man ikke har fået styr på sin egen tandhygiejne, kan det også være vanskeligt at lære sine børn ordentligt op. Børn der har tandproblemer har statistisk set ofte også andre sociale udfordringer. Derfor er det vigtigt at få styr på sine tandlægebesøg. Der er heldigvis hjælp at hente i forhold til det økonomiske.

Er du på kontanthjælp – så kan du få hjælp til din tandlægeregning

Den økonomiske del af tandlægebesøget er klart det, der kan få de fleste til at holde sig væk fra tandlægen. Heldigvis er der hjælp at hente, hvis man er på kontanthjælp. Kontanthjælpen er ikke en høj ydelse og et tandlægebesøg kan derfor vælte budgettet gevaldigt.

Er du på kontanthjælp kan du roligt kontakte SlagelseTand. De er klar til at hjælpe dig. På deres hjemmeside kan du se, hvor meget hjælp du faktisk kan få fra det offentlige. Se mere på hjemmesiden her https://slagelsetand.dk/. At få hjælp til penge fra det offentlige er ikke nogen skam – og slet ikke når man er på kontanthjælp.

Hvordan fungerer det?

På hjemmesiden bliver du guidet i, hvordan det fungerer, når du skal have hjælp fra det offentlige. Det smarte er, at du kan få en prisoverslag, som sendes til det offentlige, som afgør, om du kan få regningen dækket. På den måde slipper du for at få en stor og dyr regning, som du så i sidste ende ikke får dækket økonomisk alligevel. Når det offentlige har godkendt, at de vil betale, så kan du bestille tid ved SlagelseTand. Hvis du har ventet længe med at gå til tandlægen pga. det økonomiske vil du med garanti blive glad for dine nye tænder.