Indlæg

Så meget kan investering som ung gøre for din pension

Køb af aktier er altid en god ide at gøre og det er især en god ide, hvis man er ung. Læs mere her om hvordan det at investere som ung kan være en kæmpe bonus for dig den dag hvor du skal gå på pension. Læs med her hvis du er ung og overvejer at gå i gang med at investere.

Selv lidt kan gøre det

Der er rigtig mange danskere der kan være bange for at gå i gang med at investere, fordi de føler de skal have rigtig mange penge før det kan betale sig. Men virkeligheden er at selv meget små summer kan vokse sig meget store over tid. Man kan ofte undervurdere helt, hvor meget selv meget små beløb kan vokse sig op på over tid.

Du kan for eksempel vælge at lægge 50-100kr ind på din investeringskonto om måneden. Det er ikke særlig mange penge, men det er mere end rigeligt til at det kan vokse sig til meget over tid. Og derudover vokser pengene jo også, fordi de netop bliver investeret.

Det er lige netop derfor en god ide at starte med at investere i så ung en alder som muligt; på den måde kan det går rigtig mange årtier, indtil det er tid til at gå på pension. Og det vil dit fremtidige jeg med garanti takke dig gevaldigt for.

En god tilføjelse til din pension

Det er naturligvis en god ide at have en generel pensionsopsparing, som man sparer op på i måneden. På den måde har man altid lidt ekstra, selv hvis der skulle gå noget helt galt med markedet og man mister alle de penge man ellers har investeret.

Der er nu ikke stor sandsynlighed for, at du mister det hele, når du går i gang med at investere. Du kan naturligvis vælge hvilken kategori du gerne vil ligge i når du investerer; mellem, høj eller lavrisiko kategorien. Men hvis du ligger på blot en mellemkategori, burde der meget gerne ikke ske det store ved, at du investerer.

Langsigtet gevinst

Det er samtidig vigtigt at huske på, at man ikke bør tænke på køb af aktier som en måde at blive hurtigt rig på. Man skal helst gerne helt glemme de penge og bare lade det køre uden ens indflydelse. Efterhånden som der er gået et par år kan man begynde at kigge på det og se hvordan det står fremad.