Indlæg

Sådan holder du omkostningerne nede på dine aktieinvesteringer

En del af det at få et sund afkast af ens aktieinvesteringer ligger i, at man ikke betaler alt for meget i omkostninger. Dette kan blandt andet være kurtageomkostninger lige så vel som skat. Med det sagt synes vi, at du skal læse denne anmeldelse af Saxoinvestor. SaxoBank har en kurtagesats, som er ekstrem billig – den er på 0,10 procent for danske aktier, og er med det sagt en af de billigeste investeringsplatforme, som du kan benytte dig af. Derudover tilbyder platformen både en brugervenlig platform ved navn SaxoInvestor og en mere avanceret ved navn SaxoTraderGo. Hos Saxo finder du også ekspertvurderinger og finansiel information på de forskellige aktier, som du selv har mulighed for at tage med i dine overvejelser.

Benyt dig af SaxoBanks aktiesparekonto og betal mindre i skat

Hos SaxoBank har du mulighed for at få en aktiesparekonto, hvor du kun kan skal betale 17 procent i skat årligt. Dette er en markant nedskæring i dine omkostninger, da du undlade at skulle betale en stor sum af skattepenge. Dette er en ordning, som den danske regering har sat i gang, da de gerne vil have flere danskere til at investere. I januar 2020 lød indskudsloftet på 50.000 kr., men d. 1 januar 2021 blev dette loft hævet til 102.300 kr. Dette tyder på, at at aktiesparekontoen er en ting i vækst, som vi tænker er for god, til ikke at benytte sig af.

Langtidsinvestering er din ven

Hvis du investere langsigtet, betyder det, at du ikke skal købe og sælge lige så ofte, som eksempelvis en daytrader, som handler stort set hver dag. Det kan godt være, at du tænker at kurtagen ikke lyder som meget, men omkostninger herigennem løber hurtigt op, når man købe og sælger ofte, og derfor anbefaler vi, at man lader være med dette og i stedet investere langsigtet. Derudover viser økonomiske analyser også, at investeringer giver større procentvis afkast desto flere år der går. Generelt set giver en 30 års investering større afkast end en 1-årig, da du undgår kurtageomkostninger og får mere passiv indkomst gennem udbytte. Derudover slår en ud af ti investorer markedet, hvilket ikke er mange. Dette tyder på, at det meget svær at først og fremmest at vælge de “rigtige” aktier, og derefter købe og sælge dem på det rigtige tidspunkt.

Hvad du skal huske, når du vil minimere dine omkostninger

For at holde dine omkostninger nede på dine aktieinvesteringer bør du investere langsigtet, og benytte dig af SaxoBank grundet deres lave kurtagepriser og aktiesparekonto. En klog mand sagde engang, at penge, som er sparet, er penge, som er tjent.