Indlæg

Sådan sikrer du dig økonomisk i den ustabile corona-tid

Covid-19 har på mange måder været en turbulent tid for en stor gruppe mennesker. Virksomheder og butikker har været nødt til at lukke ned i længere perioder, og mange er blevet opsagt. Derfor er det selvfølgelig også meget naturligt at flere menneskers økonomi har lidt hårdt. Desværre ser det ud til, at corona og restriktionerne er kommet for at blive – i hvert fald lidt endnu. Det er derfor en rigtig god idé at sikre sig økonomisk i fremtiden.

Er du deltidsansat?

Som deltidsansat vil du naturligvis få mindre i løn end hvis du er fuldtidsansat. Der kan være mange grunde til at være deltidsansat. Flere er jo for eksempel blevet opsagt. Der er ikke mange jobs for tiden, og derfor kan løsningen være et deltidsjob.

Men hvis du har familie, regninger og husleje er en deltidsløn ofte ikke nok til at få det hele til at gå rundt. Derfor kan det være en god idé at få supplerende dagpenge.

Der er nogle betingelser for at kunne få supplerende dagpenge. Disse er:

  • Du skal være tilmeldt jobnet – ligesom du også skal med almindelige dagpenge
  • Du skal søge fuldtidsjob aktivt.

Supplerende dagpenge kan højest udbetales i 30 uger i løbet af 104 uger. Det er altså ikke noget, som du kan regne med at få i flere år. Nogle gange er det muligt at få dem forlænget. Hvis det lyder relevant, så læs mere om supplerende dagpenge.

Bange for opsigelse?

Hvis du er bange for at blive opsagt og ikke kunne betale dine regninger, er det en god idé at blive medlem af en a-kasse. En a-kasse koster ikke det store og kan give dig lidt ro i maven. Det er nemlig en a-kasse, der sørger for at du kan få udbetalt dagpenge, hvis du bliver arbejdsløs. Men det er ikke kun den økonomiske del, der er en fordel. En a-kasse vil ofte tilbyde at rådgive dig i forhold til eventuelle job, jobansøgninger og jobsamtaler. Det er nemlig i din a-kasses interesse, at du kommer tilbage på arbejdsmarkedet.

A-kasser er desuden for alle. Det er ligegyldigt om du er freelancer, har din egen virksomhed eller er fuldtidsansat. Tit vil en a-kasse dog have et speciale og være for bestemte sektorer. Det kan for eksempel være humaniora eller naturvidenskab. Mange a-kasser har dog efterhånden et bredt speciale, så de kan tiltrække så mange medlemmer som muligt.