Indlæg

God håndtering af økonomien i dag sikrer dig bedre pension i morgen

Pensionsopsparing er noget alle bør forholde sig til. Er du ansat i en virksomhed er det en god ide at snakke med arbejdspladsen om dette, men er du selvstændig, skal du selv betale til pensionsopsparing. Uanset hvad, så er din håndtering af din økonomi i dag med til at bestemme din pension senere i livet. I denne artikel får du inspiration til besparelser du kan få i dag, og som du i stedet kan bruge til din pension i fremtiden.

Du kan spare op til pensionen uden at få færre penge mellem hænderne

De fleste af os har fx købt bil, hus, lejlighed eller andet hvor vi har måtte ud og låne penge for at finansiere dette. Det skal man også have lov til, for livet er jo kort og det skal nydes. Men der er alligevel nogle faktorer som er værd at overveje, da der kan være mange penge at spare, og de kan ligeså godt øremærkes din pension. Har du fx flere lån i forskellige pengeinstitutter, kan der fx oftest være en stor fordel i at samle lånene et sted, da det typisk er billigere for dig. Du kan bl.a. benytte dig af lånetilbudssider såsom fx www.letfinans.dk til at få gratis tilbud på samlelån, og se hvor meget du kan spare. Den besparelse du kan få, kan du så smide i din pension. Så sparer du op til pension helt uden at dit rådighedsbeløb bliver lavere!

Der er mange muligheder og besparelser

Det er altid en god ide at følge op på dine forskellige aftaler, abonnementer og lignende, da der oftest kan være mange penge at spare ved at undersøge priserne hos konkurrenterne. Det kan fx være at du skal se om ikke du kan finde et billigere telefonabonnement, A-kasse, elselskab eller lignende. Hemmeligheden bag denne pensionsstrategi er, at du sørger for, at de besparelser du når frem til indbetales til din pensionsopsparing.

Opsparingen vokser helt af sig selv

Formålet med at indbetale til pensionsopsparingen er ikke kun, at der er lagt penge til side til fremtiden. Det drejer sig også om, at dine penge investeres og at du for et pensionsafkast. Altså de fx 20-30.000,- du har sparet og indbetalt til din pension, skulle gerne give dig et årligt afkast på 5-10 %. Dermed vokser din pensionsopsparing helt uden hårdt arbejde. Det er en god ide at undersøge hvor du vil starte din pensionsopsparing og hvilken form for pension det skal være. Det kan du bl.a. læse mere om her www.pensionforalle.dk. Det kan betale sig økonomisk at undersøge de forskellige pensionsselskaber og former for pension nærmere, samt at tale om pensionsopsparing med familie, venner eller andre med viden om emnet.