Indlæg

Få sikret din økonomi som medlem af en a-kasse

Uanset om du er lønmodtager, selvstændig eller sågar studerende, så er der gode økonomiske fordele ved at være medlem af en a-kasse. Som medlem af en a-kasse er du nemlig sikret økonomisk i tilfælde af arbejdsløshed, og risikerer derved ikke at skulle gå fra hus og hjem, fordi det ikke længere hænger sammen økonomisk.

En a-kasse står for arbejdsløshedskasse, som sikrer dig økonomisk ved at udbetale dagpenge i tilfælde af arbejdsløshed. Dagpengesatsen er højere end kontanthjælpssatsen, hvilket gør det nemmere at opretholde og vedligeholde sine økonomiske forpligtelser, imens man leder efter et nyt arbejde.

Hvornår har man ret til dagpenge

For at få udbetalt dagpenge skal man stå til rådighed for arbejdsmarkedet i sit lokale jobcenter, hvor man samtidig skal være aktivt jobsøgende. Dernæst er det et krav at du har været medlem af din a-kasse i minimum et år, før du kan opnå berettigelse til dagpenge. Denne regel kan dog omgås af studenterende, som har mulighed for at tilmelde sig a-kasse for studerende under deres studieperiode, og optjene retten til dagpenge imens de studerer. På den måde er man som studerende sikret dagpenge, hvis man ender som arbejdsløs efter at have færdiggjort sin uddannelse. Endeligt er der specifikke krav om at man skal have haft en vis indtægt, samt have et bestemt antal arbejdstimer. Når man opfylder disse krav, så er man berettiget til at få udbetalt dagpenge.

Hvor finder man den bedste a-kasse

Det kan sagtens betale sig at kigge sig godt om, hvis man er på udkig efter en a-kasse man kan blive medlem af. De forskellige a-kasse kan nemlig i nogle tilfælde have specielle fordele, med fokus på bestemte brancher og lignende. For studerende kan det være en god ide at tilmelde sig en a-kasse, som sikrer at man er berettiget til dagpenge efter endt uddannelse. For lønmodtagere og selvstændige findes der også a-kasser, som henvender sig til specifikke brancher såsom håndværkerfag eller detailhandel. Igennem disse brancheorienterede a-kasser kan man opnå fordele der er skræddersyet til den branche den henvender sig til, eksempelvis i form af kurser.

For at finde den bedste a-kasse for dig, er det en god ide at undersøge markedet grundigt, men også at være klar over hvilke behov man har. På den måde er man bedre rustet til at tage den rigtige beslutning. For at gøre det endnu nemmere at finde frem til den bedste a-kasse, kan man med fordel foretage en simpel Google søgning, eksempelvis en søgning efter en sammenligningsoversigt, over de mange tilbud på a-kasser der findes på markedet. Herfra bør der dukke en masse brugbare resultater op, hvorfra man hurtigt og nemt kan finde frem til den bedste a-kasse, via søgefiltre, hvor man kan filtrere i alt lige fra priser, til fordele og meget andet.