Indlæg

Fordele ved at kende til sine regnskaber – Hvorfor skal man have styr på sine regnskaber?

Der er flere forskellige fordele at hente ved at man kender til sine regnskaber. Det kan være en god ide at tage et kig på disse fordele, for at finde ud af om man bruger dem korrekt, og for at forstå vigtigheden bag at have et sundt og rigtigt regnskab.

Laver man en fejl i et regnestykke, så vil det have en pyramide effekt hele vejen igennem de næste regnestykker. Alle mellemregninger vil blive forkerte, og denne eskalation er ikke noget som man har lyst til at ende ud i fordi at det tager lang tid at fikse det igen, når der er så mange steder tingene skal rettes. Det er derfor vigtigt at lave sine regnskab ordentligt, og har man brug for hjælp til det så kan en virksomhed der er specialist inden for dette hjælpe. Et eksempel på sådan en type virksom er regnskabshelten. De er specialiserede inden for regnskaber. En anden smart måde at gøre det på er ved hjælp af et regnskabsprogram. Her sikrer man sig nemlig at man ikke laver fejl på regnskaberne, så længe at tallene der bruges til udregningerne er rigtige. Programmer fungerer på den måde, at det stadig benytter de forskellige teknikker til gammeldags regnskab. Der bruges fx. stadig i dag på disse programmer de helt gamle principper såsom den dobbelte bogførings regel inden for bogføring og mange andre regler er stadig gældende som blev etableret for lang tid siden.

 

Årsregnskabet er et af de vigtigste regnskaber at have med sig & et af de farlige

 

Et årsregnskab er noget som kan blive helt forskudt hvis de andre regnskab er forkerte. Dette er fordi at et årsregnskab tager udgangspunkt i de andre regnskaber fordelt på året. Disse kaldes for kvartalsvise regnskaber og de vil som udgangspunkt være fordelt ligeligt mellem året. Her er der et regnskab i Januar et i April og et regnskab i Juli og et i Oktober. Når man samler disse 4 så får man altså et årsregnskab. Et årsregnskab samler disse værdier, og er der tendenser inden for de kvartalsvise rapporter, så vil dette regnsakb alltså hurtigere kunne vise det. Yderligere, så er der flere tal og mere statistik på et årsregnskab, så der er et bedre udgangspunkt til at tage virksomhedsbeslutnigner ud fra.  Det er dog også her der er størst chance for at man tager fejl. Dette er fordi, at hvis der er tal fra de bagvedliggende rapporter, så vil disse fejl gå igen og igen indtil det når et årsregnskab hvor tallet der er forskudt fra virkeligheden med 4 forskellige udregninger. Dette kan være katastrofalt for en virksomhed, hvis den ligesom mange andre virksomheder vælger at tage beslutninger ud fra nøgletal og årsrapporter.