Indlæg

Fejringer og festlokaler

I Danmark gør vi meget ud af visse begivenheder og højdepunkter. Mange af disse er forbundet med vores traditioner og den kristne tro, om vi vil det eller ej. Når en begivenhed skal finde sted, er det med at have de helt rette faciliteter klar. Det rette festlokale. For nogen er det derhjemme. For andre på restaurant eller i et forsamlingshus eksempelvis. Se blandt andet i følgende artikel råd og tips til et oplagt festlokale og servering på Sydsjælland.

Misforståelser og stress ved konfirmation

Vi er midt i tiden for konfirmationer her i Danmark. Mange unge teenager vælger at blive konfirmeret eller nonfirmeret. Er man ikke døbt, men vil konfirmeres, skal man døbes inden. Så her er der nogle store børn eller unge voksne, der op til konfirmationen også har skulle døbes. For selvom konfirmationen kommer fra den kristne kultur og tro, handler det for mange om meget mere og andet. At gøre som de andre, være en del af fællesskabet, blive fejret af sin familie og venner og ikke mindst at få gaver. Her bliver der traditionelt ofte uddelt en stor mængde penge til konfirmanden.

Traditioner er guld værd

Det er nu synd, når nogen bliver presset til en konfirmation. Hvis det unge menneske bliver pålagt i for høj grad at skulle tage stilling til sin kristne tro, som nogle familier kræver. Det er okay at være i tvivl og blive fejret bare fordi, man eksisterer. Det kan der være forskellige holdninger til, men det kan traditioner og begivenheder nu også i al sin enkelthed bare gøre. Det et kan samle os. De bringer glæde og sammenhold blandt familier og venner.

Et oplagt sted at holde fest

Hvis I mangler et stort og smuk sted at fejre en begivenhed eller holde en større eller mindre fest, så tag ud og kig på forskellige festlokaler sydsjælland. Fald eksempelvis over Kompagnihuset, der i øvrigt også kan bryste sig ved at være Danmarks ældste gildehus. Unik og lokal sted i hjertet af Næstved, hvis du, eller nogen du kender, skal holde fester et oplagt sted på Sydsjælland. Generelt holder danskere af at holde arrangementer ude i stedet for at invitere hjem. Det er også meget praktisk, hvis pengene er til at holde det. Så skal man ikke selv stå for en masse, rykke rundt og gøre klar. Det kan der også være en større økonomisk omkostning ved.