Indlæg

Alt du skal vide om en Tesla aktie

Tesla aktien er en af de mest populære aktier på markedet sammen med eksempelvis genmab aktie og novo nordisk aktien. I modsætning til novo nordisk aktie og genmab aktie, der begge arbejde indenfor bio-og medicinalindistruen, arbejder tesla indenfor grøn omstilling og elbiler Ønsker du at vide mere om tesla aktie? Så læs med herunder, hvor du får alt den viden, du skal bruge.

Tesla som investering

Tesla er et af de bilmærker, der har den absolut største markedsværdi. Derfor vælger mange at investere i deres aktier. Grunden til at lige netop Teslas markedsværdi er så høj, er at Tesla arbejder med arbejder med elbiler og grøn omstilling. Dette er et emne, som alle ønsker at tage del af. Det bliver mere og mere populært at eje elbiler, og da bilerne produceret af Tesla har et flot og smukt design, vælger mange at investere i en Tesla elbil. Jo flere kunder Tesla får, jo større bliver markedsværdien og derfor investeringsmulighederne i Tesla.

Baggrunden for Tesla aktien

Selve Tesla elbilen er blevet så populær af flere forskellige grunde – blandt andet det tidligere nævnte smukke og enkle design. Derudover er Tesla elbilerne populære grundet deres smarte ydeevne, sikkerhed og effektivitet. Tesla var et af de første bilmærker, der producerede og solgte selvkørende biler. Dette tilførte nysgerrige kunder, der ønskede at eje en af de smarte Tesla elbiler. Dette har betydet, at Tesla fra starten har været enormt populær – både på bilmarkedet og på aktiemarkedet!

Tesla som udbytteaktie

En udbytteaktie er den andel, et selskab betaler i årsoverskud til aktieinvestorer og aktionærer. Tesla betaler, ligesom virksomheder som eksempelvis Novo Nordisk og Genmab, hvert år udbytteaktier. Aktieudbyttet af Teslas aktier er forholdet mellem udbyttebeløbet pr. aktie og den aktuele markedspris for Tesla i procentdel. Du kan altså selv regne din udbytteaktie fra Tesla ud. Der er stor forskel på, hvor vidt eksperterne anbefaler Tesla som en udbytteaktie og en aktieinvestering generelt. Det er derfor op til dig som investor at vurdere, hvor vidt Tesla aktien er en god og holdbar investering eller ej. Der er uden tvivl både fordele og ulemper ved at inverstere i Tesla aktien.